Şube Müdürü Onaylı Krediler

Günümüzün olmazsa olmazı banka kredileri… Hangimizin yok ki…Günden güne artan ihtiyaçlarımız,ekonominin giderek bozulması,artan işsizlik,çalışanların maaşlarında yapılmak bilmeyen iyileştirmeler,hayat pahalılığı gibi birden çok nedene bağlı olarak ortaya çıkan kredi ihtiyaçları sonucunda evet artık ülkemiz nüfusunun neredeyse %80’i kredi borçlusu. Konut alımı,araç alımı, ev tadilatı, eğitim masrafları, farklı alanlarda yapılan borçlanmaların kapatılması gibi nedenlerden dolayı başvurulan banka kredilerinin onay aşamaları kimi zaman 2 günü falan bulmaktadır. Hal böyle olunca aniden meydana gelen nakit para ihtiyaçları zamana yayılmakta ve çoğu zaman geç kalınmaktadır. Bütün bu nedenlerden dolayı genellikle aynı gün nakit para desteği sağlayan banka kurumları tercih edilmektedir. Tabi ki bu da şube müdürü onayı ile sağlanmaktadır.

Genelikle bu tarz kredilerde hem zamandan tasarruf sağlanırken hemde belirli koşulları sağlayamadığı için çok ufak sebeplerden genel müdürlük tarafından red cevabı verilmekte olan işlemlerdeki o ufak detaylar göz ardı edilerek kolaylıkla kullanım olanağı sağlanılmaktadır. Çoğu zaman düşük tutarlı krediler için geçerli olan şube müdürü yetkisi banka kurumları arasında limit olarak değişiklik gösterse de yaklaşık olarak 15.000-TL ile 20.000-TL tutarı arasında değişmektedir. Her banka kurumunda yapılmayan bu uygulama çoğunlukla şube sayısı ve müşteri olanağı fazla olan finans kurumlarınca yapılmaktadır.

Şube Yetkisinde Kredi Veren Bankalar

Banka kurumlarınca evet tüm yetkiler en üst mertebede görev yapmakta olan şube müdürlerine aittir. Ancak genel müdürlükteki ilgili birimlerce sınırlandırılmış olan yetkileri de bulunmaktadır. Örneğin şubenin oldukça iyi bir müşterisi olan kişi her ne kadar gelir sağlıyor olsa bile  sırf kredi notunda bulunan yetersizlik nedeni ile kredi ihtiyacını giderememekte ise şube müdürünün yetkisi de mevcutta bulunan krediyi onaylamak adına yeterli olmamaktadır. Eğer red gelen işlemin açıklaması kredi notu bazlı değil ise yani gelir düzeyi yetersizliği gibi nedenlerden ise kira geliri, aile geliri gibi ek gelirler beyan edilerek yada kişiye ait tapu kayıtlarına bakılıp herhangi bir taşınmaz üzerine ipotek koydurularak şube müdürü yetkisinde kullandırım işlemi yapılabilmektedir. Genellikle Vakıfbank  gibi bankalarda uygulanan bu sistem nedeni ile oldukça tercih edilmekte olan banka kurumları sınıfındadırlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir